Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, July 29, 2010

Wereld moet strenger optreden tegen energiedranken

Er moet een grotere regelgeving komen, gekoppeld aan initiatieven vanuit de sector zelf, om jongeren te beschermen tegen de potentiële gevaren die energiedranken inhouden voor de gezondheid. Dat zegt Paul Hebert, hoofdredacteur van de Canadian Medical Association Journal. Hij zegt daarbij dat er zou aangestuurd moeten worden op een wereldwijd strengere wetgeving. In het editoriaal van het magazine merkt Paul Hebert samen met zijn collega's Matthew Stanbrook en Noni MacDonald op dat het hoog tijd wordt dat autoriteiten over de hele wereld zich bewust worden van de problemen die gepaard gaan met de verkoop van energiedranken aan jongeren.

"Daarbij maken Paul Hebert en zijn collega's zich vooral bezorgd over de huidige marketing van energiedranken bij jongeren door promitionele acties zoals de sponsoring van een aantal activiteiten, zoals evenementen voor skateboarders en snowboarders," aldus het magazine Beverage Daily. "Daarbij wordt opgemerkt dat kinderen en jongeren weinig onderlegd zijn in het maken van gezonde keuzes, vooral wanneer informatie over cafeïne-concentraties en niveaus van veilige hoeveelheden op de labels niet duidelijk wordt aangegeven." Onder meer wordt gewezen op het feit dat jongeren vaak 's avonds cafeïne-dranken gebruiken, wat mogelijk negatieve gevolgen heeft op de slaapkwaliteit en het leervermogen.

"De auteurs zijn echter niet alleen bekommerd over de marketing en consumptie van de dranken," meldt Beverage Daily nog. "Volgens hen zijn de energiedranken, die gemiddeld tussen 80 milligram en 140 milligram cafeïne bevatten, verschillend van andere cafeïne-dranken. Hebert en zijn collega's stellen daarbij dat de energiedranken inmiddels zijn ontwikkeld tot een drug, die voorgeschoteld worden als een lekkere siroop. Daarom doen zij aan de overheden een oproep om striktere maatregelen op te leggen en vragen ze aan de sector om meer verantwoorde praktijken aan te nemen." De sectororganisatie Refreshments Canada geeft in een reactie aan dat de veiligheid van de energiedranken wereldwijd door onderzoek is bevestigd.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home