Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, July 29, 2010

Drie op tien staat echt graag in de keuken

Weliswaar zegt 79 procent van de Amerikanen dat ze graag koken, maar voor 49 procent gaat dat alleen op wanneer ze daar tijd voor hebben. Slechts 30 procent zegt daadwerkelijk van het koken te houden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Harris Poll. Toch zegt slechts 11 procent van de Amerikanen zelden of nooit thuis een maaltijd klaar te maken. Volgens Harris maakt 41 procent minstens vijf keer per week thuis een maaltijd klaar, terwijl 29 procent minsten drie of vier keer een maaltijd bereidt en 19 procent één tot twee keer per week aan het koken gaat. Bij de vijfenzestigplussers zegt 33 procent van het koken te houden, tegenover 28 procent bij de babyboomers.

Kookprogramma's op televisie genieten ook in de Verenigde Staten op dit ogenblik een enorme populariteit. "Bovendien zijn de Amerikanen op dit ogenblik meer geneigd om thuis te eten, zodat ze het geld van een restaurantbezoek kunnen sparen," aldus het magazine Marketing Daily. "Het resultaat van het onderzoek zou er volgens Harris op kunnen wijzen dat er een element van noodzaak in plaats van plezier schuil gaat achter de huidige trend. Bovendien geeft Harris aan dat een groot gedeelte van de bevolking liefst anderen ziet koken dan zelf een gerecht klaar te maken." De onderzoekers merken op dat 32 procent van de mannen zegt van het koken te houden, tegenover 28 procent van de vrouwen.

Uit het onderzoek is verder gebleken dat 52 procent van de vijfenzestigplussers minstens vijf keer per week thuis een maaltijd bereiden, tegenover 43 procent bij de Babyboomers, 38 procent bij Generation X en amper 33 procent bij de Echoboomers. Wanneer er thuis een maaltijd bereid wordt, zegt 22 procent vaak uitsluitend voor zichzelf te koken, terwijl 75 procent aangeeft vaak voor het gezin te koken. Ook zegt 22 procent vaak voor vrienden te koken. Drie op vier betrokkenen zegt geregeld of vaak gebruik te maken van voorbereide of diepgevroren ingrediënten en keukentoestellen zoals magnetrons en toasters. Dat bevestigt volgens Harris het streven naar gebruiksvriendelijkheid en tijdwinst.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home