Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, July 30, 2010

Ook bevolking Asia-Pacific wil meer sparen

Ook in de regio Asia-Pacific is een groot gedeelte van de bevolking van plan om de volgende zes maanden meer te sparen. Dat is het gevolg van de blijvende onzekerheid over de economie. Dat is de conclusie van een onderzoek van het kredietkaartenbedrijf MasterCard. Daarbij wordt opgemerkt dat in de regio Asia-Pacific 46 procent van de ondervraagden de volgende zes maanden zijn uitgaven aan niet-noodzakelijke producten wil terugschroeven om meer geld te kunnen sparen. In de Filipijnen wil 74 procent van de consumenten de volgende maanden extra sparen. Ook in Australiƫ en Thailand wil meer dan de helft van de consumenten meer geld opzij leggen (52 procent).

Het laagste niveau aan spaarplannen wordt gehaald in Indonesiƫ (19 procent), Taiwan (20 procent), India (24 procent) en Japan (28 procent). Vooral de leeftijdscategorie tussen achttien en negenentwintig jaar koestert voornemens om meer te sparen (59 procent), gevolgd door de leeftijdscategorie van dertig tot vierenveertig jaar (45 procent), vijfenveertig tot vierenvijftig jaar (36 procent) en senioren (30 procent). Bij vrijgezellen zegt 55 procent meer te willen sparen. Bij gehuwde koppels is dat 40 procent. De onderzoekers stellen dat 76 procent van de ondervraagden zich met een groter spaargedrag naar eigen zeggen wil indekken tegen een onvoorspelbaar fiscaal klimaat.

In India maakt volgens de onderzoekers 96 procent van de consumenten zich zorgen over die problematiek. In Nieuw-Zeeland daalt dat echter tot 40 procent. Over de hele regio geeft echter slechts 3 procent aan te verwachten dat er van zijn maandsalaris niets zal overblijven, maar 29 procent zegt minstens 10 procent van zijn salaris te willen opzij leggen en 25 procent hoopt tussen 11 procent en 20 procent te kunnen sparen. Er zijn in verschillende landen wel verschillen merkbaar tussen de geslachten. In Indonesiƫ zegt 51 procent van de vrouwen het gezinsbudget te willen terugschroeven, tegenover 42 procent van de mannen. In de Filipijnen zegt daarentegen 78 procent van de mannen voorzichtiger te willen omgaan met zijn budgetten, tegenover slechts 69 procent bij de vrouwen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home