Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, February 10, 2012

Steeds meer esthetische ingrepen bij babyboomer-generatie

Het voorbije jaar hebben chirurgen in de Verenigde Staten 13,8 miljoen esthetische ingrepen uitgevoerd. Dat betekent een stijging met 5 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de American Society of Plastic Surgeons. Er wordt opgemerkt dat het aantal chirurgische ingrepen voor het tweede jaar op rij een toename heeft gekend, ondanks de onzekerheid over het herstel van de Amerikaanse economie.

"Het consumentenvertrouwen is echter gestegen en ook de autoverkoop nam het voorbije jaar met 10 procent toe, zodat de stijgende vraag naar plastische chirurgie evenmin verbazing zou mogen wekken," merkt Malcolm Roth, voorzitter van de American Society of Plastic Surgeons, op. Er wordt aan toegevoegd dat borstvergrotingen de belangrijkste ingreep blijven en een stijging met 4 procent tot 307.000 ingrepen lieten optekenen. In het rapport wordt opgemerkt dat facelifts voor de eerste keer in zeven jaar opnieuw tot de top vijf van de esthetische ingrepen behoorden.

Facelifts komen na neuscorrecties, liposucties en ooglid-correcties. Door de toename van de facelifts vallen de buikcorrecties uit de top vijf weg. Bij de mannen werd een verdubbeling opgetekend van het wegwerken van de dubbele kin tot 21.000 ingrepen. De toename van de zwaardere chirurgische ingrepen met 2 procent tot 1,6 miljoen procedures wijst volgens de artsen op de groeiende vraag bij de verouderende babyboomer-generatie. Meestal betreft het echter beperkte ingrepen, waar een stijging met 6 procent tot bijna 12,2 miljoen procedures werd geregistreerd.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home