Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 09, 2012

Frequente verhuizingen risico voor gezondheid kinderen

Frequente verhuizingen tijdens de kindertijd dreigen een gevaar op te leveren voor de gezondheid op latere leeftijd. Dat is de conclusie van een onderzoek in Groot-Brittannië, waarbij respondenten over een periode van twintig jaar werden gevolgd. Daarbij wordt gewag gemaakt van een algemeen zwakkere gezondheid, psychologische storingen, drankmisbruik en tabaksconsumptie tijdens de adolescentie en volwassenheid. De onderzoekers stellen dat er tussen het huiseigendom of sociale klasse en de frequentie van verhuizingen geen relatie kon worden opgemerkt.

"Een aantal van de effecten kan worden geweten aan de verandering van school, wat tot een grotere verstoring van het gezinsleven en de sociale netwerken zou kunnen leiden dan een loutere verhuis naar een nieuwe woonst," merken de onderzoekers op. "Maar dat is niet het geval voor het risico op het druggebruik. Dat probleem kan onafhankelijk worden gelinkt aan de frequentie van de verandering van woonst tijdens de kindertijd, zelfs wanneer de impact van de ouderlijke achtergrond en de welstand wordt weggefilterd."

Uit het onderzoek blijkt dat 20 procent van de respondenten tijdens de hele kindertijd op één adres hadden gewoond, terwijl 59 procent één tot twee keer was verhuisd, maar een groep van 21 procent was minstens drie keer van woonplaats veranderd. Er wordt aan toegevoegd dat kinderen uit eenouder-gezinnen vaker verhuizen, net zoals kinderen met twee of drie broers of zusters. Daarentegen blijken kinderen met minstens vier broers of zusters meer geneigd waren om tijdens hun jeugd in dezelfde woonplaats te blijven.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home