Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 08, 2012

Wada wil financiering van diverse sporttakken

Het World Anti-Doping Agency (Wada) moet op zoek naar nieuwe financieringsbronnen. Daarbij moet gefocust worden op de hele sportindustrie in plaats van te steunen op zijn huidige bronnen bij het International Olympic Committee (IOC) en nationale regeringen. Dat heeft John Fahey, president van het Wada, gezegd. Op dit ogenblik ontvangt het internationale dopingagentschap 50 procent van zijn financiering van het Internationaal Olympisch Comité. Het saldo wordt aangebracht door een aantal nationale regeringen.

"De sportindustrie zelf moet echter een grotere verantwoordelijkheid nemen in de strijd tegen doping," voert John Fahey aan tegenover het persbureau Reuters. "Het Wada is niet immuun voor de economische problemen van de recente periode en moet zich aanpassen aan de budget-bevriezing die met de donoren is afgesproken. Het is echter mogelijk het ogenblik voor het Wada om naar andere bijdragen te zoeken. De sportindustrie heeft geen tekort aan geld en zou dan ook een grotere verantwoordelijkheid kunnen nemen om zichzelf tegen doping te beschermen."

Met een financiële bijdrage zouden de diverse sportsectoren volgens John Fahey een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen doping. Fahey stelde verder dat de sport zich door nieuwe bedreigingen niet mag laten afleiden van de strijd te doping, verwijzend naar berichten die de voorbije maanden over omkoperij en corruptie in de sport de ronde hebben gedaan. Die bedreigingen mogen er volgens Fahey niet toe leiden dat er een tolerantere positie wordt aangenomen tegenover doping.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home