Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, February 08, 2012

Californië kondigt mijlpaal aan voor windenergie

Windenergie vertegenwoordigt inmiddels ruim 5 procent van de energievoorziening van de Amerikaanse staat Californië. Dat heeft de California Wind Energy Association bekend gemaakt. Het grootste gedeelte van de energievoorziening was twee jaar geleden afkomstig van gas (42 procent), gevolgd door kernenergie en waterkracht. Windenergie had een aandeel van 4,7 procent, terwijl zonnepanelen 0,3 procent van de totale productie vertegenwoordigde. Het voorbije jaar slaagde windkracht er echter zijn aandeel tot meer dan 5 procent op te trekken.

De organisatie voert aan dat het voorbije jaar voor 912 megawatt windkracht is geïnstalleerd, wat overeen komt met het verbruik van meer dan 400.000 gezinnen. Daardoor werd het voorbije jaar de grens van 5 procent doorbroken, zoals al langer was gehoopt. Californië wil tegen het einde van het decennium 33 procent van zijn energie uit hernieuwbare bronnen halen. "Het voorbije jaar was een uitstekende periode voor de windkracht in Californië," voert Nancy Rader, executive director van de California Wind Energy Association, aan.

Er wordt aan toegevoegd dat steeds meer producenten contracten ondertekenen voor hernieuwbare projecten. Het grootste gedeelte van de windenergie is geclusterd in de regio's Altamont Pass, Tehachapi en de San Gorgonio Pass. Er wordt opgemerkt dat het grootste gedeelte van de turbineparken is weggestopt in bergpassen, waar ze nagenoeg volledig aan het oog van de bevolking zijn onttrokken. Onder meer in de Altamont Pass worden op dit ogenblik bestaande windturbines vervangen door krachtiger exemplaren.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home