Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 09, 2012

Geen varkensvlees meer voor Chinese Olympische atleten

De Chinese atleten die deze zomer deelnemen aan de Olympische Spelen van Londen hebben het verbod gekregen om nog langer varkensvlees te eten. Daarmee wil de Chinese General Administration of Sport vermijden dat atleten door gecontamineerd vlees betrapt zouden kunnen worden op het verboden product clenbuterol. Het product was de aanleiding voor de veroordeling en schorsing van de Spaanse wielrenner Alberto Contador. Clenbuterol werd in het verleden in China al herhaaldelijk aangetroffen in varkensproducten.

"Clenbuterol wordt door atleten gebruikt om spieren op te bouwen en vetten te verbranden," aldus het webmagazine Foodnavigator. "Volgens de Olympische roeister Huang Wenyi hebben de Chinese atleten het verbod gekregen om nog vlees van varkens, runderen of schapen te eten. Volgens haar mogen de atleten alleen nog kip, vis en wit vlees consumeren. De roeister voegt er echter aan toe zich af te vragen of er in China nog wel veilig vlees kan worden gegeten."

De Chinese overheid heeft het gebruik van clenbuterol in de landbouw weliswaar verboden, maar het is algemeen bekend dat het product vaak illegaal door Chinese veehouders wordt gebruikt. Het product levert immers vlees van betere kwaliteit op. Ook de Chinese Olympische judokampioen Tong Wen noemt varkensvlees de oorzaak van de positieve clenbuterol-test waarop hij twee jaar geleden werd betrapt. De judokampioen liep een schorsing op van twee jaar.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home