Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 09, 2012

Opnieuw recordjaar voor Amerikaanse online retail

Tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar kende de online retail in de Verenigde Staten een omzet van 49,7 miljard dollar. Dat betekent een stijging met 14 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau ComScore. Er wordt op gewezen dat daarmee voor het negende kwartaal op rij een omzetgroei kon worden opgetekend. Bovendien is er sprake van vijf kwartalen op rij met een dubbelcijferige groei.

"Het vierde kwartaal heeft opnieuw een sterk jaar voor de online retail afgerond, waarbij in elk kwartaal een dubbelcijferige omzetgroei werd opgetekend tegenover dezelfde periode het jaar voordien," merkt Gian Fulgoni, voorzitter van ComScore, op tegenover het webmagazine Mediapost. Over het hele jaar realiseerde de online retail in de Verenigde Staten een recordomzet van 161,5 miljard dollar. Dat betekent een stijging met 13 procent tegenover het jaar voordien.

"Rekening houdend met de blijvende onzekerheid rond de Amerikaanse economie, heeft de online retail een uitstekende periode achter de rug," voert Fulgoni nog aan. "De consument blijkt voor zijn shopping-behoeften steeds meer beroep te doen op het internet." De best presterende categorieën, die allemaal een groei van minstens 18 procent lieten optekenen, waren digitale content, juwelen en horloges, consumentenelektronica, speelgoed en hobby's en computer-software.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home