Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, February 03, 2012

Nieuw record voor Nederlandse toeristische sector

Het voorbije jaar heeft Nederland 11,3 miljoen toeristen ontvangen. Dat betekent een stijging met 3 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), dat gewag maakt van een absoluut record. Jos Vranken, algemeen directeur van het Nederlands toeristisch bureau, zegt te verwachten dat het aantal toeristen dit jaar nog zal toenemen. Hij wijst erop dat Duitse en Belgische consumenten in economisch onzekere tijden voor vakantiebestemmingen dichter bij huis kiezen en daarbij vaak op zoek gaan naar een Nederlandse bestemming.

Het Nederlands toeristisch bureau verwijst ook naar de relatief zwakkere euro. Daardoor wordt Nederland aantrekkelijker voor buitenlandse bezoekers. Ook blijft het aantal bezoekers uit groeimarkten volgens het bureau nog steeds toenemen. In totaal besteedden buitenlandse bezoekers vorig jaar 4,5 miljard euro tijdens hun verblijf in Nederland. Dat betekende een stijging met 160 miljoen euro tegenover het jaar voordien. De groei werd vooral gedragen door Duitse en Belgische toeristen, maar er zouden ook meer Amerikaanse bezoekers zijn opgetekend.

Daarentegen werd een daling opgetekend bij toeristen uit onder meer Italiƫ en Spanje, waar de bevolking door de zware economische problemen zijn bestedingen moet terugschroeven. Ook bij de toeristen uit Groot-Brittanniƫ en Japan zou een daling zijn opgetekend. "Met een groei van 3 procent zat Nederland vorig jaar op het Europese gemiddelde," aldus het persbureau ANP. "Van de buurlanden zou volgens het Nederlands toeristisch bureau alleen Duitsland iets betere cijfers hebben kunnen voorleggen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home