Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, February 02, 2012

Werksfeer Europese bedrijven haalt slechts matig cijfer

Slechts 21 procent van de Europese werknemers vindt dat zijn bedrijf gekenmerkt wordt door een goede en motiverende sfeer. Dat is de conclusie van een rapport van de vacaturesite StepoStone. Daarentegen zegt 42 procent van de ondervraagden dat de werksfeer in hun bedrijf slecht is en hen teleur stelt. De rest van de Europese werknemers verklaart in het algemeen tevreden te zijn met de werksfeer, ondanks een aantal negatieve elementen. StepStone benadrukt dat werkgevers de nodige inspanningen zouden moeten doen om een goede werksfeer te stimuleren.

De onderzoekers merken op dat er tussen de verschillende Europese landen belangrijke verschillen kunnen worden opgemerkt. De werknemers in Duitsland, Oostenrijk en Denemarken laten volgens Stepstone de grootste ontevredenheid over de werksfeer blijken. In Duitsland zegt bijna één van de twee werknemers zich ongelukkig te voelen met de werksfeer op het bedrijf. Daarentegen laat in Noorwegen slechts 19 procent zich negatief uit over de werksfeer.

Ook in Frankrijk blijken de werknemers positief te staan tegenover de relaties met hun collega's. Eén op de drie Franse werknemers zegt tevreden te zijn met de werksfeer binnen het bedrijf. Slechts 24 procent laat zich negatief uit. De onderzoekers benadrukken dat een goed werkklimaat zowel een positieve impact heeft op de werknemer als op de werkgever. Een goede werksfeer is volgens StepStone immers één van de belangrijkste factoren om werknemers voor een langere tijd aan het bedrijf te binden.

Labels:

1 Comments:

  • At 12:32 PM , Blogger Bram said...

    Interessante materie. Waar kan ik het volledig rapport vinden?

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home