Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 31, 2012

Euroopese m-commerce met 85 procent gegroeid

Mobiele commerce kende het voorbije jaar in Europa een groei met 85 procent. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ComScore in de vijf grootste markten van Europa. De onderzoekers wijzen erop dat de sector nog bijzonder jong is, aangezien slechts een relatief klein gedeelte van de Europeanen al in het bezit is van een smartphone. In totaal telde de m-commerce in de betrokken landen het voorbije jaar 13,6 miljoen klanten.

Volgens ComScore kant m-commerce vooral in Noord-Europa een snelle evolutie. De zuidelijke grote landen laten duidelijk kleinere groeicijfers optekenen. Ook wordt opgemerkt dat mannen 25 procent meer geneigd zijn om aankopen met m-commerce te doen dan vrouwen. De onderzoekers voegen er aan toe dat de smartphone ook voor een belangrijke verschuiving zorgt voor het gedrag van de consument in de fysieke winkel.

Onder meer blijkt dat één op vijf consumenten in de winkel een foto neemt van een product dat men overweegt te kopen. De onderzoekers stellen dat de smartphone op de winkelvloer gebruikt wordt om informatie vast te leggen en aanvullende informatie op te halen. Anderzijds is de smartphone ook een platform dat de potentiële koper moet toelaten om met zijn achterban van familie en vrienden te overleggen over de aankoopbeslissing.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home