Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 31, 2012

Grote retailketens boeken omzetgroei met 5 procent

De grote retailers van de wereld hebben tijdens het fiscale jaar 2010 een omzetgroei met ruim 5 procent gerealiseerd. Dat is de conclusie van een analyse van de cijfers van de 250 grootste retailers van de wereld door consulent Deloitte. Het jaar voordien werd slechts een omzetgroei met 1,2 procent opgetekend. Deloitte voegt er aan toe dat ook de winst van 3,1 procent naar 3,8 procent is gestegen. De consulent zegt dit jaar een moeilijke periode te verwachten voor de sector, maar op langere termijn wel groeimogelijkheden te zien.

De sterkste omzetgroei werd gerealiseerd door retailers uit Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. Deloitte wijst erop dat 195 onderzochte retailbedrijven hun winstcijfers hebben gepubliceerd, waarbij 183 ketens winstgevend bleken te zijn geweest. Bovendien kon meer dan tweederde zijn netto winstmarge verbeteren. In het rapport wordt echter opgemerkt dat deze cijfers weliswaar positief zijn, maar volgens Deloitte zullen de retailers zich zorgen maken over de achteruitgang van de wereldeconomie tijdens de tweede helft van het voorbije jaar.

Deloitte verwacht dit jaar in de belangrijkste markten een vertraging van de groei tegenover vorig jaar, maar zegt op lange termijn positief te zijn over de economie. Daarbij wordt opgemerkt dat China zal blijven groei en andere opkomende markten zoals India, Braziliƫ, Turkije, Indonesiƫ en delen van Latijns-Amerika en Afrika mogelijk een sterkere groei zullen realiseren door de opkomst van de middenklasse, die nieuwe kansen zou bieden aan de retailorganisaties. De grootste retailers zijn het Amerikaanse Walmart, het Franse Carrefour en het Britse Tesco.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home