Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, January 30, 2012

Frans mobiel internet op één jaar met een kwart gegroeid

Tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar werden in Frankrijk 19 miljoen gebruikers van het mobiele internet geteld. Dat betekent een stijging met 23 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Médiamétrie. Er wordt aan toegevoegd dat Google, YouTube en Facebook de populairste mobiele websites op de Franse markt zijn. Nagenoeg de helft van de mobiele internet-gebruikers bleek jonger dan vijfendertig jaar, hoewel die groep slechts ongeveer 25 procent van de Franse bevolking uitmaakt.

De onderzoekers stelden verder vast dat mannen 57 procent van de Franse mobiele internetpopulatie vertegenwoordigen, maar het aandeel van de vrouwelijke gebruikers is op twaalf maand wel van 40 procent tot 43 procent gestegen. Verder wordt opgemerkt dat 91 procent van de abonnees gebruik gemaakt heeft van een netwerk van de derde generatie. Dat betekent een stijging met 1,3 procentpunt tegenover het laatste kwartaal van het jaar voordien.

Ook wordt opgemerkt dat 60,6 procent beroep heeft gedaan op minstens één applicatie. Dat betekende een stijging met 8 procentpunten tegenover het derde kwartaal van vorig jaar. Tijdens het vierde kwartaal besteedde de gemiddelde abonnee zes uur en vierentwintig minuten aan het mobiele internet. Dat betekent een stijging met meer dan één uur tegenover het eerste kwartaal van het jaar. Gemiddeld werden 1.248 pagina's bezocht. Dat betekent een stijging met 350 eenheden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home