Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, January 30, 2012

Galileo-project verhuist naar nieuw hoofdkwartier in Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag krijgt het hoofdkwartier van Galileo, het Europese systeem voor satellietnavigatie. Daarover heeft Pavel Dobes, minister van transport van Tsjechiƫ, een akkoord gesloten met Carlo des Dorides, executive directeur van het Europese Global Navigation Satellite System Agency (GNSS). Galileo, dat uiteindelijk uit een netwerk van dertig satellieten moet bestaan, zou over twee jaar operationeel moeten worden en de Europese Unie minder afhankelijk moeten maken van de huidige Amerikaanse satellietnavigatie.

Aan de ondertekening van de vestiging van de Galileo-hoofdzetel in Praag zijn vijf jaar onderhandelingen vooraf gegaan. Door de beslissing zullen ongeveer vijfenveertig medewerkers van het GNSS Agency de voorlopige zetel in Brussel verlaten en zich met hun gezinnen de volgende zomer in Praag vestigen. Op dit ogenblik telt het GNSS Agency slechts vier Tsjechische medewerkers, maar dat aantal zou in de toekomst wel worden opgedreven. De rest van het team is internationaal getint.

Carlo des Dorides beklemtoonde dat de komst van het Galileo-project naar Praag bijzondere kansen inhoudt voor de ondernemingen en de industrie uit de regio. Het Galileo-project heeft een grote vertraging opgelopen, onder meer door moeilijkheden om het voorziene budget rond te krijgen. In oktober vorig jaar werden echter de eerste satellieten van het Europese navigatiesysteem gelanceerd. Galileo zal compatibel zijn met het Amerikaanse Global Positioning System en het Russische Glonass.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home