Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, January 21, 2012

Spaans consortium bouwt opvouwbare wagen voor Europese stad

Volgend jaar wil het Spaanse consortium Hiriko Driving Mobility een opvouwbare elektrische wagen op de Europese markt brengen. De wagen moet volgens het consortium, bestaande uit zeven Baskische bedrijven, een antwoord kunnen bieden op de stedelijke stress en vervuiling. Het concept van de opbouwbare stadswagen werd uitgetekend in het Medialab van het Amerikaanse ‎ Massachusetts Institute of Technology (MIT).

"Europese ideeën worden meestal in de Verenigde Staten ontwikkeld," geeft een woordvoerder van het consortium tegenover het persbureau AFP aan. "Dit keer gaat het echter andersom en wordt een Amerikaans idee in Europa verder uitgewerkt." Het consortium voert gesprekken met een aantal Europese steden om de kleine wagens, die beschikken over een batterij met een reikwijdte van 120 kilometer, te bouwen." De snelheid van de wagen wordt elektronisch aangepast aan de maximumgrenzen van de individuele steden.

Bedoeling is dat de steden de wagens kopen en te huur aanbieden aan gebruikers, zoals dat in vele Europese agglomeraties al het geval is met fietsen. De elektrische auto's zouden echter ook op de private markt kunnen worden aangeboden aan een kostprijs van 12.500 euro. De motor van de wagen bevindt zich in de wielen en kan worden opgeplooid zoals buggy's voor kleine kinderen, zodat het parkeren slechts een beperkte ruimte inneemt.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home