Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 26, 2012

Opnieuw meer methamphetamines op de Amerikaanse markt

In de Verenigde Staten is het gebruik van methamphetamines opnieuw aan het stijgen, nadat gedurende verscheidene jaren een terugval kon worden opgetekend. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas en de University of California. Er wordt opgemerkt dat de producenten inmiddels voor de aanmaak van de drug zijn overgestapt op alternatieven van de grondstof pseudoephedrine, die door maatregelen van de overheid enkele jaren geleden minder gemakkelijk kon worden aangeschaft.

Het gebruik van methamphetamines kende in de Verenigde Staten een gevoelige terugval nadat de regering de beschikbaarheid van pseudoephedrine vijf jaar geleden wettelijk had beperkt, waardoor het moeilijker werd om één van de cruciale grondstoffen voor de drug te bemachtigen. "Uit een aantal indicaties - zoals opnames in spoedgevallen-diensten, behandelingen voor verslaving en arrestaties - kon echter worden opgemerkt dat het gebruik sinds een tweetal jaar opnieuw is gestegen," merken de onderzoekers Jane Maxwell en Mary Lynn Brecht op.

Het fenomeen is volgens de onderzoekers te wijten aan het feit dat bij de productie van de methamphetamines op methodes werd overgeschakeld waarbij andere ingrediënten konden worden gebruikt. Die alternatieve methodes zijn volgens de onderzoekers weliswaar ingewikkeld, maar er wordt aan toegevoegd dat ook de producenten hun vaardigheden hebben opgedreven. Er wordt aan toegevoegd dat de zuiverheid tot 90 procent is gestegen, hoewel de prijs is gedaald tot ongeveer 89 dollar per gram. Methamphetamines kunnen volgens de onderzoekers op één lijn worden geplaatst met cocaïne en heroïne.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home