Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, January 25, 2012

Motorfietsen slachtoffer van moeilijk economisch klimaat in Europa

Het voorbije jaar zijn in de Europese Unie in totaal 1,7 miljoen motorfietsen verkocht. Daarmee is de sector één van de slachtoffers van de moeilijke economische periode, hoewel het vervoermiddel vaak naar voor wordt geschoven als één van de oplossingen voor de luchtvervuiling en het fileprobleem. Vijf jaar geleden werden in de Europese Unie nog 2,5 miljoen motorfietsen verkocht. Gehoopt wordt dat elektrische toepassingen de populariteit van de motorfietsen zouden doen toenemen, maar het voorbije jaar werden in de hele Europese Unie amper 15.000 elektrische exemplaren verkocht.

"De crisis heeft een bijzonder zware impact gehad op de Europese markt," voert Hendrik von Keunheim, president van de Association des Constructeurs Européens de Motocycles (ACEM), aan. "Vele Europese verdelers hebben het bijzonder moeilijk. Dat heeft ook een negatieve impact op de inspanningen om de sector met nieuwe technologieën milieuvriendelijker te maken." De Europese Commissie wil de uitstoot van het transport tegen het midden van de eeuw met 60 procent terugschroeven, waarin alternatieve aandrijftechnologieën centraal staan.

"De hoge initiële kosten van het duurzaam verkeer - de ontwikkeling van de technologie en infrastructuur - dreigen die doelstellingen echter in gevaar te brengen," merkt het webmagazine Euractiv op. Tim Meisner, manager engineering-strategie bij Yamaha Motor Europe, benadrukt dat de consument moet aangemoedigd worden om zijn houding te veranderen. Daarbij zouden subsidies van de overheid, zoals voor elektrische wagens, volgens Meisner een belangrijk hulpmiddel kunnen zijn. Door de moeilijke economische omstandigheden is ook dat echter niet vanzelfsprekend.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home