Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 24, 2012

Olympische Spelen moeten Britse tewerkstelling ondersteunen

Human resources en informatica zullen dit jaar in Groot-Brittannië gradueel tewerkstelling creëren, maar vooral de Olympische Spelen van Londen zullen wellicht voor een belangrijke banengroei zorgen. Dat blijkt uit een rapport van de wervingsgroep Adecco. Tijdens de laatste maanden van vorig jaar werd volgens Adecco nog een duidelijke terugval in de werving opgetekend, waarbij de retail tijdens de maand december, ondanks de eindejaarsperiode, een verrassende daling in de tijdelijke tewerkstelling liet optekenen.

Er wordt aan toegevoegd dat de vaste tewerkstelling in de retailsector tijdens die periode wel een stijging kende. Adecco merkt op dat human resources en informatica tijdens de laatste periode vorig jaar een aarzelende groei lieten optekenen, terwijl in alle andere sectoren een hoog niveau van concurrentie tussen de werkzoekenden moest worden vastgesteld. De Olympische Spelen en Paralympic Games, die volgende zomer in Londen worden georganiseerd, kunnen volgens Adecco tienduizenden banen creëren.

Steven Kirkpatrick, managing director van Adecco, merkt op dat er nog steeds banen beschikbaar zijn en het is volgens hem dan ook noodzakelijk dat werkzoekenden hun pogingen niet opgeven en mogelijke opportuniteiten op de arbeidsmarkt zoeken. "De Olympische Spelen en Paralympic Games zullen werkzoekenden de mogelijkheid bieden om een baan buiten hun normale opleiding te vinden en daarmee nieuwe interesses te exploreren en nieuwe vaardigheden en expertise op te doen," voert hij aan.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home