Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 24, 2012

Bezit tablets op één maand nagenoeg verdubbeld

Tijdens de voorbije eindejaarsperiode is het aantal bezitters van tablets en e-readers in de Verenigde Staten nagenoeg verdubbeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center. Opgemerkt wordt dat inmiddels 19 procent van de Amerikaanse volwassen bevolking een tablet bezit, tegenover 10 procent in de laatste maand van vorig jaar. Bij e-readers wordt een gelijkaardige evolutie opgetekend. Inmiddels hebben 29 procent van de Amerikanen minstens één van beide toestellen, tegenover 18 procent vorige maand.

"De resultaten van het onderzoek vormen geen verrassing," merken waarnemers op. "Tablets behoorden immers tot de meest populaire eindejaarsgeschenken. Alleen kledij scoorde nog hoger op de cadeaulijsten van de Amerikaanse consument. Bovendien werd de voorbije eindejaarsperiode gekenmerkt door het debuut van de Kindle Fire van Amazon, de grootste tablet buiten de iPad van Apple. Vorige maand al benadrukte dat de Kindle Fire het meest populaire product was bij de online retailer."

"Nog nooit eerder is in de digitale technologie een dergelijke groei opgemerkt," voert Lee Rainie, directeur van het Pew Internet Project, aan. "Deze resultaten hebben belangrijke implicaties voor de mediasector, de kenniseconomie en belangrijke maatschappelijke instellingen, zoals bibliotheken." Bij de e-readers maken de onderzoekers vooral gewag van belangrijke prijsverlagingen voor populaire toestellen, zoals de Kindle van Amazon en de Nook van Barnes & Noble, als reden voor het gestegen eigendom.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home