Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 24, 2012

Amerikaanse verhuur filmvideo's met 11 procent gedaald

De verhuur van filmvideo's is in de Verenigde Staten tijdens het voorbije met 11 procent gedaald. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau NPD Group. Er wordt aan toegevoegd dat in de meeste stedelijke agglomeraties de videoverhuur op zijn best nog net het hoofd boven water kan houden. De beslissing van keten Blockbuster om het grootste gedeelte van zijn vestigingen te sluiten, betekende volgens de onderzoekers wellicht het einde van de videowinkel in zijn huidige vorm.

De onderzoekers merken op dat 31 procent van de totale videoverhuur inmiddels afkomstig is van video-on-demand. In die sector had Netflix tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar een marktaandeel van 55 procent, na een piekhoogte van 59 procent tijdens het tweede en derde kwartaal. "De filmverhuur kent duidelijk een cruciale verschuiving," merkt Russ Crupnick, analist bij NPD Group, op tegenover het webmagazine Mediapost.

Opgemerkt wordt dat de consument steeds beter uitgerust is om over te stappen op video-on-demand en streaming en zich steeds comfortabeler voelt met de nieuwe distributiesystemen. "De verhuur van fysieke exemplaren is bovendien verschoven naar kiosken in grotere retailketens en andere verkooppunten, ten nadele van de exclusieve videowinkels," wordt er aan toegevoegd. Door het verdwijen van concurrenten heeft Redbox bij de fysieke verhuur zijn marktaandeel van 25 procent naar 37 procent opgedreven.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home