Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 24, 2012

Engelse Premier League voor eerst gratis te volgen

Tijdens het eerste weekend van februari zullen de Engelse voetballiefhebbers voor de eerste keer in twintig jaar gratis de live-verslaggeving kunnen volgen van de wedstrijden uit de Barclays Premier League. Televisiezender ESPN heeft immers een promotie aangekondigd waarbij alle content tijdens het eerste weekend van februari gratis ter beschikking wordt gesteld. Sinds de Premier League twintig jaar geleden van start ging, werden alle voetbalwedstrijden uit de Engelse eerste klasse op betaalkanalen uitgezonden.

Het Free Weekend van televisiezender ESPN wordt gesponsord door Nokia Lumia. Door het aanbod zullen alle voetbalwedstrijden van dat weekend gratis ter beschikking worden gesteld van alle abonnees van Sky, TopUp TV en BT Vision in Groot-Brittanniƫ en Ierland. Daarnaast zal het kanaal ook gratis worden aangeboden aan de 10 miljoen Britse abonnees van het digitale kanaal Freeview. Daardoor zullen in totaal 20 miljoen Britse gezinnen van het gratis aanbod gebruik kunnen maken.

In het aanbod zitten ook het Italiaanse en Duitse voetbal, samen met een aantal uitzendingen van het Amerikaanse basket, het mannentennis en het Ultimate Fighting Championship. "Miljoenen sportfans hebben al kunnen genieten van het aanbod dat ESPN te bieden heeft," merkt een woordvoerder van de betaalzender op. "Het Free Weekend is een unieke gelegenheid om ook miljoenen anderen van de programmering te laten proeven."

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home