Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, January 26, 2012

Gesprekken over internationale bemande maanbasis gestart

Het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos is met de Verenigde Staten en Europa gesprekken begonnen over een gemeenschappelijke bemande onderzoeksbasis op de maan. Volgens Vladimir Popovkin, topman van Roscosmos, is het niet langer voldoende om ruimtereizigers op de maan te laten landen. Hij voegt er aan toe dat de wetenschap inmiddels voldoende basiskennis over de maan heeft vergaard en er kan gedacht worden aan een bemande exploratie.

Roscosmos is gesprekken begonnen met de Amerikaanse National Aeronautics and Space Administration (NASA) en het European Space Agency (ESA). De samenwerking zou moeten uitmonden in een bemand station op het maanoppervlak of een laboratorium dat in een baan om de maan zou worden gebracht. Popovkin benadrukte dat Roscosmos met de Luna Glob en Luna Resource zelf nog twee onbemande missies naar de maan wil sturen.

De Russische ruimtevaart heeft een periode met een aantal pijnlijke mislukkingen achter de rug. Onlangs nog stortte de Mars-sonde Phobos-Grunt nog op de aarde neer na een technisch defect. De Russische president Dmitry Medvedev heeft ermee gedreigd om de schuldigen voor de mislukte lanceringen en het verlies aan satellieten te sanctioneren. Al sinds het begin van de ruimtevaart in het midden van de voorbije eeuw wordt door zowel Rusland als de Verenigde Staten over een maanbasis gedroomd.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home