Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, January 03, 2012

Britse retailsector moet zich aan bloedbad verwachten

De Britse retailers dreigen op een regelrecht rampenjaar af te stevenen. Dat zeggen analisten van consulent RCapital. Er dreigen volgens hen immers een aantal negatieve factoren samen te vallen die een zware impact zouden kunnen hebben op de sector. Gevreesd wordt dat die negatieve omgeving uiteindelijk zal leiden tot meer faillissementen dan drie jaar geleden, toen met 349 sluitingen een nieuw record sinds de naweeën van de dotcom-crisis van het begin van deze eeuw werd opgetekend.

"Hogere belastingtarieven en hogere huurprijzen, gekoppeld aan eroderende winstmarges, zorgen ervoor dat de kosten van de retailsector blijven stijgen," merkt Jamie Constable, chief executive van RCapital, op tegenover de Britse zakenkrant Financial Times. "Bovendien moet er ook geconcurreerd worden tegen de online sector, die van een aantal kosten gespaard blijft. Vooral de stadscentra zullen worden getroffen, want de consument gaat meer naar shoppingcenters in de rand en naar het internet."

Constable verwacht dat vooral ketens met vijftig tot vijfhonderd winkels zware klappen zullen krijgen. Volgens vastgoedspecialist CB Richard Ellis zouden de volgende achttien maanden in de sector tussen dertigduizend en veertigduizend Britse banen verloren kunnen gaan. "Mogelijk komt het niet tot een officiële recessie, maar er is duidelijk wel sprake van een retail-recessie," voert Jonathan De Mello, directeur retail bij CB Richard Ellis op.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home