Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, January 02, 2012

Applicaties voor eerst populairder dan mobiele browsers

Applicaties zijn bij gebruikers van mobiele telefonie populairder geworden dan mobiele browsers. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau ComScore over het gebruik van het mobiele internet tijdens het derde kwartaal van vorig jaar in de Verenigde Staten. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 44,9 procent van de respondenten gebruik maakte van een applicatie, terwijl mobiele browsers een score haalden van 44,4 procent.

"Het is de eerste keer in de geschiedenis dat applicaties populairder geworden dan mobiele browsers," merken de onderzoekers op. "De voorbije twee jaar bedroeg het verschil nooit meer dan enkele procentpunten, maar toch bleven mobiele browsers tot nu toe steeds de grootste populariteit genieten." ComScore stelde ook vast dat de Verenigde Staten tijdens het derde kwartaal 91,4 miljoen smartphone-gebruikers. Dat betekent een stijging met 8 procent tegenover het kwartaal voordien.

Uit het onderzoek blijkt dat Samsung tijdens het derde kwartaal van vorig jaar met een aandeel van 25,6 procent marktleider was op de Amerikaanse mobiele telefoonmarkt. Op de tweede plaats staat LG Electronics met een marktaandeel van 20,5 procent, gevolgd door Motorola (13,7 procent), Apple (11,2 procent) en Research In Motion (6,5 procent). In totaal telden de Verenigde Staten tijdens het derde kwartaal van vorig jaar 234 miljoen mobiele telefoongebruikers.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home