Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, January 02, 2012

Robotica cruciaal in zorgverstrekking voor vergrijzende bevolking

In Singapore wordt volop gewerkt aan nieuwe technologische ontwikkeling om de zorgverstrekking aan de snelvergrijzende bevolking van de Aziatische stadsstaat te kunnen blijven garanderen. Het Centre for Advanced Rehabilitation Therapeutics (CART) van Singapore wordt inmiddels beschouwd als het meest moderne centrum in zijn soort van heel Azië. Verwacht wordt dat over twee decennia ongeveer 20 procent van de totale populatie van Singapore ouder zal zijn dan 65 jaar. Op dit ogenblik vertegenwoordigt die groep 9,3 procent van de totale bevolking.

"Therapeuten kunnen zelf de toenemende vraag naar diensten niet blijven invullen," merken vertegenwoordigers van het centrum tegenover het persbureau AFP op. "Singapore heeft 5 miljoen inwoners en heeft slechts een beperkte populatie van verplegend personeel. "Het probleem kan alleen met technologie worden opgelost." Er wordt aan toegevoegd dat zowel therapeuten als patiënten een voordeel halen uit het intensiever gebruik van robot-technologie en software, die vaak geïnspireerd blijkt te zijn op videogames.

"De robots beperken of elimineren de fysieke last voor de therapeuten," wordt er opgemerkt. "Bovendien biedt het gebruik van de machines aan de therapeuten de mogelijkheid om de vorderingen van de patiënt correct in te schatten en de machines aan dat niveau aan te passen." De technologie leidt volgens de specialisten ook vaak tot snellere resultaten dan met traditionele behandelingen zou kunnen worden gerealiseerd. Er wordt aan toegevoegd dat ook jongere patiënten, onder meer na een verkeersongeval, voordeel kunnen halen uit de technologieën.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home