Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, January 01, 2012

Bletchley Park krijgt donatie van internetbedrijf Google

Het Amerikaanse internetbedrijf Google heeft een bedrag van 0,55 miljoen pond geschonken aan het Britse Bletchley Park, waar de geheime codes van het Duitse leger tijdens de tweede wereldoorlog werden gebroken en dat als één van de geboorteplaatsen van de moderne computer-wetenschappen wordt bestempeld. Bletchley Park wil de donatie van Google gebruiken om een oude hangar om te vormen tot een modern bezoekerscentrum en drie decodering-machines te restaureren.

De restauratie van Bletchley Park zal in totaal een investering vergen van 15 miljoen pond. Het centrum heeft een donatie van 4,6 miljoen pond ontvangen van het Heritage Lottery Fund, maar moet zelf een bedrag van 1,7 miljoen pond verzamelen vooraleer de rest van het pakket wordt toegekend en de volgende fase van de restauratie van de site kan worden opgestart. De steun van Google is tot nu toe de grootste individuele bijdrage die de Bletchley Park Trust tot nu toe heeft ontvangen.

Het geld is afkomstig van de charity-tak van het Amerikaanse internetbedrijf, dat vorig jaar in totaal een bedrag van 100 miljoen dollar heeft toegekend aan maatschappelijke project. "Het zou schitterend zijn indien andere donoren het voorbeeld van Google zouden volgen om het computer-erfgoed te beschermen," merkte Simon Greenish, chief executive van de Bletchley Park Trust, in een reactie op. "Dat zou ons toelaten om zo snel mogelijk de restauratie van de decoderings-machines te starten."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home