Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 31, 2011

Herbivoren niet goed voorbereid op klimaatverandering

De hogere temperaturen die door de klimaatverandering zullen worden veroorzaakt, dreigen een negatieve impact te hebben op de populaties van de herbivoren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Toronto. De Canadese onderzoekers stellen dat de temperatuurstijgingen het aantal herbivoren zal doen afnemen, wat volgens hen een belangrijke impact zal hebben op de voedselketen voor de mens.

"Bij hogere temperaturen groeien herbivoren sneller dan de planten waarmee ze zich voeden," merken de onderzoekers Benjamin Gilbert, Mary O'Connor en Chris Brown op. "Dat betekent dat deze herbivoren uiteindelijk geen voeding meer zullen vinden. De warmere temperaturen zullen de aanwezigheid van plankton in de zee doen afnemen, waardoor er uiteindelijk minder voedsel zal zijn voor vissen en daarna ook de mens minder zeevoeding zal kunnen vinden."

De onderzoekers wijzen erop dat verscheidene studies al hebben aangetoond dat het metabolisme van planten en dieren onder invloed van de temperatuur veranderen. De wetenschapper waarschuwen wel dat er nog onderzoek op langere termijn moet worden uitgevoerd om de conclusies van zijn thesis te bevestigen. "Het lijkt er echter op dat de opwarming van het klimaat tot grote verschuivingen in de voedselketen zal leiden, met desastreuze gevolgen voor de wereldwijde voedselveiligheid en het behoud van soorten," benadrukken ze.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home