Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 31, 2011

Catalogus Spotify groeit met 20.000 songs per dag

Het nummer 'Pumped Up Kicks' van de groep Foster The People genoot dit jaar op het Amerikaanse streaming-platform van muziekdienst Spotify. Er is niet bekend gemaakt hoe vaak het nummer werd gedraaid. Foster The People bekleedt met het nummer 'Helena Beat' ook de vijfde plaats in de rangschikking. Op de tweede plaats eindigde 'Stereo Hearts' van Gym Class Heroes en Adam Levine, gevolgd door 'Rolling In The Deep' van Adele en 'We Found Love' van Rihanna.

In Groot-Brittanniƫ eindigde 'Rolling In The Deep' van Adele op de eerste plaats, gevolgd door 'Grenade' van Bruno Mars en 'S&M' van Rihanna, die met 'What's My Name' en 'Only Girl In The World' nog twee nummers in de top tien had staan. Adele had met 'Make You Feel My Love' op de achtste plaats eveneens nog een tweede nummer in de top tien. De zangeres bekleedde ook in Spanje en Nederland de eerste plaats in de Spotify-jaarlijsten.

Spotify zegt zelf een opmerkelijk jaar jaar achter te rug te hebben, onder meer dankzij een aantal nieuwe diensten zoals Spotify Apps en de integratie met Facebook en iPod en de samenwerking met Blackberry en Windows Phone. De muziekdienst zegt dit jaar meer dan 300.000 onafhankelijke labels aangetrokken te kunnen hebben en breidt naar eigen zeggen de catalogus met ongeveer 20.000 songs per dag uit. De dienst zegt nu 2,5 miljoen betalende gebruikers te hebben.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home