Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 30, 2011

Geen enkel Europees land haalt geluksniveau van 50 procent

In geen enkel Europees land noemt de meerderheid van de bevolking zich gelukkig. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cambridge University. De Britse onderzoekers merken op dat Denemarken, waar 41 procent van de bevolking zich gelukkig noemt, de beste score laat optekenen. Zwitserland staat met een score van 31 procent op de tweede plaats, gevolgd door Oostenrijk (28 procent), Finland (27 procent) en Noorwegen (26 procent).

De slechtste score wordt opgetekend in Portugal en Rusland. Daar zegt amper 9 procent zich gelukkig te voelen, gevolgd door Slovakije (10 procent), Bulgarije (11 procent) en Oekraïne (13 procent). De Britse wetenschappers merken op dat het onderzoek werd uitgevoerd voor het uitbreken van de recessie en de crisis van de eurozone, zodat de actuele cijfers volgens hen mogelijk nog lager zouden kunnen liggen. In het algemeen wordt gesteld dat de bevolking van Noord-Europa het gelukkigste lijkt, gevolgd door Zuid-Europa en tenslotte Oost-Europa.

"Een aantal conclusies lijken bestaande stereotypes te bevestigen," merken de onderzoekers op. "Onder meer blijkt dat Zwitserland, Zweden, Denemarken, Oostenrijk en Duitsland de beste scores halen op het gebied van competentie. Ook bleek dat Rusland op het gebied van optimisme helemaal onderaan staat. Sommige landen laten echter grote variaties optekenen. Frankrijk heeft de hoogste score van heel Europa op het gebied van engagement, maar behoort op het gebied van zelfbeeld en positieve relaties tot het staartpeloton."

Anderzijds blijkt Spanje de hoogste score te halen op het gebied van zelfbeeld, maar laat ook de slechtste score optekenen op het vlak van competentie en vitaliteit.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home