Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 29, 2011

Russische vastgoedtransacties laten nieuw record optekenen

Dit jaar is er ongeveer 7,5 miljard dollar geïnvesteerd in de Russische vastgoedmarkt. Daarmee wordt een absoluut record gevestigd sinds het instorten van de Sovjet-Unie. Dat blijkt uit een rapport van consulent Cushman & Wakefield. De analisten merken op dat het weinig waarschijnlijk is dat volgend jaar opnieuw voor een transactie-record zal zorgen, maar er wordt aan toegevoegd dat de markt naar verwachting bijzonder actief zal blijven. Het vorige record werd drie jaar geleden opgetekend, toen een bedrag van 5,8 miljard dollar aan transacties werd opgetekend.

De grootste vastgoedtransactie van het voorbije jaar was het Ritz-Carlton Hotel in Moskou, dat voor een bedrag van 600 miljoen dollar door Capital Partners aan de groep Verny Capital uit Kazachstan werd verkocht. "De recordcijfers zijn in belangrijke mate te verklaren door het streven van vastgoed-fondsen om return te genereren voor hun investeerders," merkt de krant The Moscow Times op. "Bovendien werd er tijdens de financiële crisis van de jaren voordien relatief weinig vastgoed op de markt gebracht omdat er geen bevredigende prijs kon worden gevraagd."

Volgens Olesya Cherdantseva, analist bij Jones Lang LaSalle, moet er echter ook gekeken worden naar de nieuwe beschikbare financieringsmiddelen, een positief marktsentiment en de terugkeer van buitenlandse investeerders naar de Russische vastgoedmarkt. Twee jaar geleden werden op de Russische vastgoedmarkt amper voor 2,3 miljard dollar transacties opgetekend. Dat bedrag was vorig jaar al opgelopen tot 4 miljard dollar. Jones Lang LaSalle verwacht voor volgend jaar ongeveer 6 miljard dollar aan nieuwe vastgoedinvesteringen, naast de afwerking van een aantal lopende dossiers.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home