Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 28, 2011

Chinese groep Shenhua bouwt grootste steenkoolcentrale van Azië

De Chinese industriële groep Shenhua gaat de volgende vijf jaar de grootste steenkoolcentrale van Azië bouwen. Dat heeft het persbureau Xinhua bekend gemaakt. Gemeld wordt dat Shenhua, de grootste steenkoolgroep van China, met de overheid van de regio Guangxi Zhuang een overeenkomst heeft ondertekend voor de bouw van een centrale met een capaciteit van acht gigawatt. De centrale moet China helpen om te kunnen voorzien in zijn groeiende energiebehoefte.

De steenkoolcentrale zou worden gebouwd in de zuidelijke havenstad Beihai en moet een oplossing bieden voor het elektriciteitstekort dat wordt veroorzaakt door grote droogteperiode en voor een druk op de energiebevoorrading heeft gezorgd. Steenkool vertegenwoordigt in totaal bijna 70 procent van de totale Chinese energiebehoefte, die de voorbije jaren door een snelgroeiende economie een grote stijging heeft gekend. Dit jaar werden al in zeventien Chinese provincies energie-rantsoeneringen opgelegd.

"Het energietekort dreigt nog toe te nemen in de steenkoolvoorraden niet worden opgedreven of indien de noordelijke regio's met een strenge winter zouden worden geconfronteerd," merkt het persbureau AFP op. "Onlangs hebben de lokale overheden van de Chinese regering nog de opdracht gekregen om de uitstoot van vervuilende producten tegen het midden van het decennium met 10 procent terug te schroeven." In de haven van Beihai zullen vier grote diepwater-dokken worden gebouwd om steenkool uit de mijnen van Shenhua in Indonesië en Australië te ontvangen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home