Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 28, 2011

Apple is grotere online retailer dan Walmart Stores

Het technologiebedrijf Apple genereerde tijdens de maand november van dit jaar in de Verenigde Staten meer online retailtrafiek dan Walmart Stores. Naast Amazon en eBay was Apple tijdens de maand november de enige retailer in de vijftien meest populaire websites op de Amerikaanse markt. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau ComScore. Het succes van Apple is vooral te wijten aan de digitale content-winkel iTunes, die de voorbije maand ongeveer 30 procent van het unieke publiek van Apple vertegenwoordigde.

Apple genereerde tijdens de maand november van dit jaar in de Verenigde Staten meer dan 79 miljoen unieke bezoekers. Daarmee realiseert het technologiebedrijf bijna evenveel bezoekers als de website van The New York Times, de grootste online krant van de Verenigde Staten. Apple was tijdens de maand november de dertiende meest populaire website op de Amerikaanse markt. Amazon is met een vijfde plaats de grootste online retailer van de Verenigde Staten, terwijl eBay op een vijftiende plaats staat. Walmart Stores volgt op een achttiende plaats.

ComScore merkt op dat de grote trafiek naar iTunes goed nieuws is voor uitgevers die hun producten online proberen te verkopen. "Digitale content - boeken, muziek en televisieprogramma's - vormen tijdens het eindejaarsseizoen de snelstgroeiende ecommerce-categorie," voeren de onderzoekers aan. "De totale ecommerce-verkopen kennen een groei met 15 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, maar bij digitale content ligt die groei dubbel zo hoog."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home