Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, December 27, 2011

China overweegt vingerafdrukken voor buitenlandse bezoekers

Buitenlandse bezoekers zullen in de toekomst bij hun aankomst in China vingerafdrukken moeten laten nemen. Dat hebben de Chinese ministeries van openbare veiligheid en buitenlandse zaken bekend gemaakt. Yang Huanning, vice-minister van openbare veiligheid van China, stelde dat vingerafdrukken en andere biometrische informatie efficiënte maatregelen vormen voor identificatie en de douane-procedures kunnen versnellen.

"De snelle economische ontwikkeling van China heeft volgens de overheid zowel nieuwe mogelijkheden als nieuwe problemen gecreëerd," meldt China Daily. "Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar hebben 260 miljoen buitenlanders China bezocht. In het begin van de jaren tachtig was er sprake van ruim 12 miljoen bezoekers per jaar. De jongste twee decennia is er sprake van een stijging met ongeveer 10 procent per jaar. Daarom moeten ook efficiëntere maatregelen worden geïmplementeerd."

"Het is essentieel om het management en de controle van de stroom buitenlandse bezoekers te verbeteren," merkt het Chinese ministerie van openbare veiligheid op, hoewel er wordt aan toegevoegd dat het aantal illegale buitenlanders nagenoeg ongewijzigd blijft. Er wordt echter benadrukt dat de maatregel onder meer moet toelaten om op te treden tegen buitenlandse zakenlui die het land zouden willen verlaten zonder hun Chinees personeel betaald te hebben. Dat zou sinds de wereldwijde financiële crisis vooral in de kustregio's zoals Guangdong en Shandong een groeiend probleem zijn geworden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home