Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, December 26, 2011

Overstap naar universiteit betekent zware terugval in fysieke activiteit

Studenten die naar de universiteit gaan, worden plots veel minder actief dan tijdens hun tiener-periode. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de McMaster University in Ontario. De Canadese onderzoekers merken op dat die trend zich ook in de volwassenheid doortrekt en stellen dan ook dat er meer inspanningen zouden moeten worden gedaan om die terugval in de fysieke activiteiten te vermijden.

De onderzoekers stellen dat de activiteitsgraad van twaalf tot zevenentwintig jaar met 24 procent terugvalt. De grootste achteruitgang werd echter opgetekend bij jongeren die de overstap maken naar de universiteit. "Het gaat hier echt om een kritieke periode, want de overstap van de late adolescentie naar een vroege volwassenheid vertegenwoordigt de meest dramatische terugval in de fysieke activiteit in de hele levensloop," voert Matthew Kwam, professor familiale gezondheid aan de Michael G. DeGroote School of Medicine van de Canadese universiteit, op.

Er wordt wel opgemerkt dat bij vrouwen niet dezelfde terugval wordt opgetekend dan bij mannen. "De totale fysieke activiteit kent bij vrouwen slechts een terugval met 1,7 procent," voert Matthew Kwam aan. "Er moet echter wel opgemerkt dat meisjes in het middelbaar onderwijs in het algemeen al een lager activiteitsniveau hebben dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Mogelijk valt de fysieke activiteit bij meisjes al veel vroeger terug."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home