Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, December 26, 2011

Chipproducenten maken zich op voor afkoelende markt

De producenten van semiconductoren verwachten voor volgend jaar een duidelijke vertraging van de groei. Uit een onderzoek van consulent KPMG blijkt dat bij de executives van chipproducenten slechts 41 procent verwacht volgend jaar een omzetgroei met meer dan 5 procent te zullen kunnen realiseren. Vorig jaar had nog 78 procent gewag gemaakt van een verwachte groei met 5 procent. Twee jaar geleden bedroeg dat aantal zelfs 87 procent. De terugval is volgens KPMG duidelijk te wijten aan de economische onzekerheid, maar ook aan de grotere bedreiging van namaakproducten.

De onderzoekers voegen er aan toe dat ook de winstverwachtingen van de sector worden getemperd. Nog slechts 30 procent verwacht dat de winst volgend jaar met meer dan 5 procent zal toenemen. Vorig jaar had 37 procent minstens een winstverwachting van 5 procent naar voor geschoven. "Deze evoluties hebben er ook toe geleid dat de executives duidelijk plannen maken om de uitgaven onder een striktere controle te houden," merkt de consulent op.

Daarbij wordt opgemerkt dat slechts 27 procent verwacht dat de kapitaalinvesteringen volgend jaar met meer dan 5 procent zullen stijgen. Vorig jaar had nog 46 procent een dergelijke groei in het vooruitzicht gesteld. Bovendien zegt slechts 33 procent te verwachten dat de budgetten voor onderzoek en ontwikkeling met minstens 5 procent zullen stijgen, tegenover 47 procent vorig jaar. Bovendien verwacht slechts 19 procent het personeelsbestand met meer dan 5 procent te zullen uitbreiden, tegenover 29 procent vorig jaar.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home