Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 28, 2011

Chrome wordt tweede grootste browser van de wereld

Het besturingssysteem Chrome van Google heeft zijn positie als de tweede grootste browser van de wereld versterkt. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau StatCounter. Eerder was al aangekondigd dat Chrome de tweede plaats had afgenomen van Firefox. Tijdens de maand november vertegenwoordigde Chrome 25,69 procent van de wereldwijde browsermarkt, tegenover 25,23 procent voor Firefox. Internet Explorer van Microsoft heeft met een marktaandeel van 40,63 procent nog steeds een grote voorsprong.

In november twee jaar geleden vertegenwoordigde Chrome slechts 4,66 procent van de wereldwijde browsermarkt. "De opgang van Chrome komt niet onverwacht, maar de evoluties moeten wel een waarschuwing zijn voor Mozilla, de ontwikkelaar van Firefox. De browser van Mozilla slaagt er immers al langere tijd niet meer in om nog marktaandeel te winnen. Deze mijlpaal is belangrijk, maar is toch vooral symbolisch. Zowel Mozilla als Google wisten wat er op komst was."

Uit de cijfers blijkt dat Internet Explorer zijn marktaandeel in de Verenigde Staten nog van 50,24 procent naar 50,66 procent heeft uitgebreid. Daar blijft Firefox op de tweede plaats met een aandeel dat van 26,75 procent tot 20,09 procent terugviel. Chrome staat er op een derde plaats met een stijging met 10,89 procent tot 17,3 procent. In Groot-Brittanniƫ is Internet Explorer marktleider met een aandeel van 42,82 procent, gevolgd door Chrome (24,82 procent) en Firefox (20,56 procent).

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home