Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 30, 2011

Bedrijven willen investeringen in informatica opdrijven

De bedrijven koesteren plannen om hun bestedingen aan informatica op te drijven. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent McKinsey bij executives en informatica-verantwoordelijken. De bedrijfsleiders zeggen te verwachten dat de informatica er zal in slagen om nieuwe platformen te creëren voor innovatie en groei, de strategie van de onderneming te ondersteunen met data en geavanceerde analyses en nieuwe ontwikkelingen voor mobiele telefoons op te volgen.

Er wordt aan toegevoegd dat de investeringen van de bedrijven in eerste instantie gericht blijven op het verhogen van de efficiëntie van de bedrijfsprocessen (46 procent) en het terugschroeven van de informaticakosten (44 procent). Daarnaast wordt ook het voorzien van managers met informatie om de planning en beleidskeuzes te ondersteunen steeds meer een belangrijke prioriteit (40 procent). Deze laatste doelstelling haalde één jaar geleden slechts een score van 30 procent.

Lager in de prioriteitenlijst staan het creëren van nieuwe producten en diensten (29 procent), het beantwoorden aan de vereisten op het gebied van regelgeving (23 procent), het betreden van nieuwe markten (20 procent) en het beheren van risico's (14 procent). De onderzoekers stellen echter dat executives in het onderzoek meer naar voor komen met doelstellingen die op groei zijn gericht. "Het creëren van nieuwe producten en diensten is voor 47 procent van de executives een prioriteit vormt, terwijl slechts 17 procent gewag maakt van de reductie van informaticakosten.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home