Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, January 02, 2012

Bijna kwart miljard applicaties gedownload op kerstdag

Op de voorbije kerstdag werden 242 miljoen applicaties gedownload. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover eender welke andere dag sinds de lancering van de applicaties, met uitzondering van de dag voor kerstmis, toen ongeveer 150 miljoen downloads werden geteld. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Flurry. Tijdens de eerste drie weken van december werden volgens het rapport dagelijks gemiddeld 108 miljoen downloads opgetekend.

Het fenomeen heeft volgens Flurry te maken met de grote groep consumenten die een smartphone of tablet als kerstgeschenk hebben gekregen. Er wordt aan toegevoegd dat op kerstdag op de piekperiode tussen zeven uur en negen uur in de avond meer dan 15 miljoen applicaties per uur werden gedownload. Flurry stelde te verwachten dat het aantal downloads ook tijdens de laatste week van het jaar verder zou stijgen. Voor nieuwjaarsdag werd gerekend op 1 miljard applicaties.

De onderzoekers merken ook op dat op kerstdag 6,8 miljoen nieuwe mobiele apparaten werden geactiveerd. Dat betekent een stijging met 353 procent tegenover de eerste drie weken van de maand december, toen gemiddeld 1,5 miljoen nieuwe apparaten werden geactiveerd. Het vorige record dateerde van de vorige kerstmis, toen 2,8 miljoen activeringen werden geteld. Flurry wijst er ook op dat de AppStore van Apple het voorbije jaar meer dan 10 miljard downloads heeft laten optekenen en ook concurrent Android Market laat een nieuw record optekenen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home