Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, January 02, 2012

Booractiviteiten Golf van Mexico weer op kruissnelheid

In de Golf van Mexico exploreren verscheidene oliemaatschappijen nieuwe diepwater-bronnen, waarmee ze proberen in te spelen op de hoge olieprijzen en de technologische vooruitgang die een aantal exploitaties eindelijk economisch rendabel zouden kunnen maken. Amper achttien maand geleden leidde een ongeval met het boorplatform Deepwater Horizon van British Petroleum, waarbij elf mensen om het leven kwamen en het grootste olielek uit de Amerikaanse geschiedenis werd veroorzaakt, tot een opschorting van de booractiviteiten.

"In maart vorig jaar werd een eerste nieuwe boorvergunning afgeleverd," merkt het persbureau Associated Press op. "Op dit ogenblik wordt er weer massaal naar olie gezocht. Volgens toplui uit de sector vormt de Golf van Mexico het beste gebied ter wereld om olie te winnen." Op dit ogenblik zijn in het gebied veertig boorplatformen voor diepwater-oliewinning operationeel. Het gebied is daarmee actiever dan voor het ongeval met Deepwater Horizon. De Golf van Mexico produceert 1,5 miljoen vaten olie per dag. Dat vertegenwoordigt 27 procent van de Amerikaanse productie en 8 procent van de Amerikaanse vraag.

Opgemerkt wordt dat de verbeterde beeldvormings-technologie aan exploratoren toelaat om onder geologische formaties te kijken om potentiƫle olieproductie te ontdekken. Het Perdido-boorplatform van de oliebedrijven Shell, Chevron en British Petroleum, gaat tot op een diepte van twee mijl. Het gebied, ongeveer tweehonderd mijl voor de kust van Texas, zou ongeveer 15 miljard vaten olie kunnen omvatten. Het gebied zou de Amerikaanse olievraag voor een periode van twee jaar kunnen voldoen. Perdido vergt een investering van 6,2 miljard dollar, maar zou 39 miljard dollar omzet en 16 miljard dollar winst kunnen opleveren.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home