Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 21, 2011

Sommig speelgoed blijft te luid voor kinderoren

Consumenten moeten opletten met de aankoop van luid speelgoed voor hun kinderen. Dat zeggen onderzoekers van de afdeling otolaryngologie aan de University of California. Uit metingen is volgens de onderzoekers immers gebleken dat de tien luidste speeltuigen een niveau van 90 decibel overschreden, terwijl verscheidene objecten de grens van 100 decibel overschreden. Dat komt overeen met het geluid van een kettingzaag, een metrostel of een grasmaaier.

"In het algemeen is speelgoed veilig wanneer het op de correcte manier wordt gebruikt," voert Hamid Djalilian, professor otolaryngologie aan de Amerikaanse universiteit, aan. "Er zouden echter problemen kunnen ontstaan wanneer de kinderen het speelgoed te dicht tegen hun oren houden. Kinderen zijn heel gevoelig voor luide en hoge tonen. Helaas is het gehoorverlies wegens schade omwille van geluid permanent en niet herstelbaar."

De American Academy of Otolaryngology voert aan dat een onbeschermde blootstelling aan geluid van meer dan 85 decibel gedurende een langere tijd tot een gehoorstoornis kan leiden. "Dat heeft met twee factoren te maken," merkt professor Djalilian op. "Hoe hoger het aantal decibels, hoe minder lang het duurt vooraleer er gehoorschade wordt aangericht." Een aantal speelgoedwagens uit de reeks Road Rippers van producent ToyState bleken een geluidsniveau van 108 decibel te halen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home