Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 21, 2011

Eén op drie Amerikaanse jongeren minstens één keer gearresteerd

Bij het bereiken van hun achttiende leeftijd is ongeveer één kwart van de Amerikanen minstens één keer voor een crimineel feit gearresteerd. Vijf jaar later is dat cijfer gestegen tot 30,2 procent. Veertig jaar geleden was dat slechts 22 procent. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of North Carolina. Uit cijfers van de Amerikaanse overheid blijkt dat brandstichting bij jonge delinquenten op de eerste plaats staat, gevolgd door vandalisme, verstoring van de openbare orde, overval, inbraak en autodiefstal.

"Het onderzoek geeft geen reden aan voor de toenemende arrestaties van jongeren, maar de onderzoekers zeggen wel een aantal mogelijke verklaringen te kunnen aangeven," merkt het webmagazine HealthDay News op. "Het Amerikaanse rechtssysteem is veel repressiever dan in het verleden. In het begin van de jaren zeventig werden er 100 gevangenen geteld op 100.000 bewoners, maar op dit ogenblik ligt dat niveau vijf keer hoger." Daarnaast wordt er opgemerkt dat de overstap van kindertijd naar volwassenheid op dit ogenblik langer duurt dan in het verleden.

"Er moet worden aangenomen dat de hele maatschappij door een verlengde periode van adolescentie gaan," merkt onderzoeksleider Robert Brame, criminoloog aan de University of North-Carolina, op. De onderzoekers merken wel op dat jongeren op dit ogenblik ook gearresteerd worden voor onder meer drugs en huiselijk geweld, feiten die in de jaren zestig weinig aandacht kregen van de politiediensten. Ook wordt opgemerkt dat niet alle feiten uitmonden in een vervolging.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home