Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, December 20, 2011

Roemenië stijgt in hiërarchie cybercriminaliteit

De Roemeense overheid heeft de hulp ingeroepen van specialisten van het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) om de strijd met de toenemende cybercriminaliteit tegen te gaan. De politiediensten stellen dat cyberfraude in Roemenië de voorbije jaren een belangrijke groei heeft laten optekenen. Meer dan 80 procent van de online fraude die in Roemenië wordt gelanceerd, zou volgens de Serviciul Roman de Informatii (SRI), de Roemeense veiligheidsdienst, gericht op Amerikaanse burgers en bedrijven.

"Cybercriminaliteit heeft in Roemenië een vruchtbare grond gevonden," voeren experts van de Roemeense veiligheidsdienst tegenover het persbureau AFP aan. "Het Roemeense onderwijs biedt informatica-opleidingen op een bijzonder hoog niveau aan. Door de moeilijke economische omstandigheden is voor afgestudeerden echter bijzonder moeilijk om een baan te vinden. Dat maakt hen gemakkelijke prooien van bendes cybercriminelen die op zoek zijn naar nieuwe rekruten."

"Cybercriminaliteit heeft bijzonder gespecialiseerd en extreem dynamische netwerken," merken de experts nog op. "Het afkappen van één tak van de sector zal niet helpen, want die zal in de kortste tijd opnieuw aangroeien. Het is noodzakelijk om de activiteiten van deze criminelen te ontleden, zodat men in staat is om hun volgende stappen te kunnen voorspellen. De speurders moeten daarom voldoende kennis hebben om de steeds meer gesofistikeerde methodes van de criminelen te kunnen bijhouden."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home