Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, December 20, 2011

Entertainment snelstgroeiende Amerikaanse arbeidsmarkt

De openbare diensten zijn in de Verenigde Staten dit jaar de enige sector waar de arbeidsmarkt een inkrimping kent. Dat is de conclusie van een rapport van het softwarebedrijf Bullhorn, ontwikkelaar van technologieƫn rond rekrutering. Er wordt aan toegevoegd dat de grootste banencreatie kon worden opgetekend in de sectoren cultuur, entertainment en recreatie. Geografisch werd de grootste tewerkstelling gecreƫerd in de staat Vermont.

Er wordt opgemerkt dat de regio Mid-Atlantic de grootste banengroei heeft laten optekenen. Daar lag het aantal nieuwe banen tijdens de maand oktober 41 procent hoger tijdens dezelfde periode vorig jaar. Op de tweede plaats volgens het Southwest met een stijging met 39 procent. Met een toename van 62 procent stond Vermont bij de individuele staten op de eerste plaats op het gebied van nieuwe tewerkstelling, gevolgd door Kentucky, North-Dakota, Kansas en Oklahoma, die elk een groei met meer dan 50 procent lieten optekenen.

Alleen de staat Alabama liet een inkrimping optekenen. Daar werd een daling met 1 procent opgetekend. Bij de openbare diensten werd een terugval met 65 procent opgetekend, maar in de sector cultuur, entertainment en recreatie was er sprake van een groei met 218 procent, gevolgd door horeca en foodservices (133 procent) en nutsvoorzieningen (94 procent). In de retailsector werd een stijging met 9 procent opgetekend.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home