Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, December 20, 2011

China grote groeimarkt voor glazen verpakkingen

Glazen verpakkingen hebben grote toekomstvooruitzichten. Dat is vooral te danken aan China, de snelstsgroeiende verpakkingsmarkt van de wereld. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Freedonia. Daarbij wordt opgemerkt dat China met een omzet van 76 miljard dollar inmiddels de tweede grootste verpakkingsmarkt van de wereld is geworden. De Chinese verpakkingsmarkt is dit jaar met 7,2 procent in omzet toegenomen en heeft daarmee Japan van de tweede plaats weggeduwd.

"Verwacht wordt dat tegen het einde van het decennium ook marktleider Verenigde Staten zal zijn ingehaald," aldus het webmagazine Beverage Daily. De Chinese markt zou volgens het rapport de volgende vijf jaar een gemiddelde groei van 8 procent kennen tot 110 miljard dollar. Er wordt opgemerkt dat papier en karton op dit ogenblik met een omzet van 33,9 miljard dollar nog altijd de grootste sector van de Chinese verpakkingsmarkt vertegenwoordigen. Bij de niet-alcoholische dranken vormen pet-verpakkingen echter de belangrijkste sector.

Er wordt echter opgemerkt dat glazen verpakkingen vooral groeikansen hebben in het duurdere drankensegment. "Glas heeft binnen de drankensector een luxueuzer imago dan plastiek of metaal en is dan ook bijzonder geschikt voor water, fruitsappen, koffie en thee voor het hogere marktsegment, waar een prestigieus imago een belangrijk marketing-voordeel kan vormen," wordt er opgemerkt, al wordt toegegeven dat voor bepaalde dranken ook metalen verpakkingen een relatief luxe-imago kunnen naar voor brengen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home