Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, December 17, 2011

Saudi-Arabië wordt groeimarkt voor vastgoedsector

Saudi-Arabië wordt volgend jaar één van de best presterende vastgoedmarkten van de wereld. Dat heeft projectontwikkelaar Damac Properties uit Dubai aangekondigd. Daarbij wordt gewezen naar de Europese schuldencrisis, die volgens de ontwikkelaar de vastgoedprijzen in de hele eurozone onder druk zullen houden, terwijl de Amerikaanse vastgoedmarkt nog altijd geen tekenen van herstel vertoont en de prijzen in Hongkong en China blijven dalen, waardoor het Midden-Oosten één van de belangrijkste groeiregio's van de sector zal worden.

"Vooral Saudi-Arabië kan mogelijk volgend jaar tot de tien beste vastgoedmarkten van de wereld behoren," merkt Ziad El Chaar, managing director van Damac, op tegenover Arabian Business. "De Saudische economie zal dit jaar nog altijd een groei kennen van 6,4 procent, terwijl de winsten van de Saudische bedrijven tijdens de eerste negen maand van dit jaar nagenoeg 25 procent stegen. Er heerst heel wat optimisme over de economische vooruitzichten van Saudi-Arabië. Dat zal de vraag naar kwaliteitsvastgoed in het koninkrijk stimuleren."

"Investeerders kijken vooral naar de BRIC-landen opkomende markten, maar zien daarbij een economische grootmacht in het Midden-Oosten," voert Ziad El Chaar nog aan. Hij wijst ook op de belofte van Koning Abdullah om 30 procent van het jaarlijkse bruto binnenlandse product te investeren in openbare projecten om de werkloosheid en het woningtekort in Saudi-Arabië aan te pakken. Dat heeft volgens El Chaar al gezorgd voor het stimuleren van de woningbouw en constructie. Damac bouwt op dit ogenblik de Al Jawharah Tower op de Jeddah Corniche.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home