Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, December 16, 2011

Kwart van Europeanen heeft nog nooit internet gebruikt

Ook in de Europese Unie heeft nog altijd 24 procent van de bevolking nog nooit gebruik gemaakt van het internet. Dat is de conclusie van een rapport van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie. Het grootste gebrek aan internet wordt opgetekend in Roemenië, waar 54 procent van de bevolking nog nooit actief is geweest op het internet. Op de tweede plaats staat Bulgarije (46 procent), gevolgd door Griekenland (45 procent). Ook Cyprus en Portugal halen relatief lage scores op het gebied van internetaansluitingen.

De Europese Unie heeft als doelstelling gesteld om het aandeel van de bevolking die nog nooit gebruik heeft gemaakt van het internet, tegen het midden van het decennium terug te schroeven tot 15 procent. Internet-expert Linnar Viik, gewezen directeur productontwikkeling bij het online telefoniebedrijf Skype, noemt de resultaten van het onderzoek geen verrassing. "Wanneer men naar de sociale structuren in de verschillende landen kijkt, ziet men dat er in bepaalde bevolkingscategorieën - vooral ouderen - geen behoefte is elektronische diensten," voert hij aan tegenover Deutsche Welle.

"Lokale gemeenschappen kunnen met een benadering van de voorbije eeuw nog altijd perfect overleven," benadrukt Viik, op dit ogenblik rector van het IT College in Estland. "Anderzijds is het duidelijk dat internet-gebruikers de nieuwe kern van de maatschappij vormen. Het onderzoek geeft echter wel een duidelijk signaal naar beleidsmakers. Wanneer nieuwe openbare services worden ontwikkeld, moet men er rekening mee houden dat een kwart van de bevolking niet bereikt zal worden."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home