Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 22, 2011

Kerstinkopen hebben gunstige impact op gezondheid

Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat de structuur van de bloedvetten wordt gewijzigd, waarmee het lichaam de stoffen gemakkelijker kan verwijderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Institute of Cardiovascular and Medical Sciences in Groot-Brittannië. Daarbij wordt opgemerkt dat dertig minuten lichaamsbeweging het aantal vetpartikels (lipids) in het bloed gedurende één of twee dagen doet afnemen. Het is echter nog onduidelijk hoe het proces werkt.

"Uit het onderzoek bleek dat lichaamsbeweging de productie van lipids weliswaar niet vertraagt, maar wel de afbraak in de bloedstroom bevordert," merkt onderzoeksleider Jason Gill op. "De lipids in het bloed zijn afkomstig van de geconsumeerde voeding en van de lever, die de vetopslag in cirkulerende lipids kan omvormen. Lipids zijn noodzakelijk voor het lichaam, maar hoge concentraties van bepaalde types in de bloedsomloop kunnen een bedreiging vormen voor de gezondheid."

"Omdat het effect van de lichaamsbeweging ongeveer twee dagen aanwezig blijft, is het noodzakelijk om geregeld fysieke activiteiten te ondernemen om het voordeel zo groot mogelijk te maken," merkt Jason Gill nog op. " Professor Jeremy Pearson, directeur bij de British Hearth Foundation, stelt dan ook dat vooral tijdens culinair overladen periodes zoals de kersttijd lichaamsbeweging van groot belang is. Op dat gebied kunnen de kerstinkopen als activiteit volgens Pearson al een belangrijke hulp vormen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home