Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, December 21, 2011

Amerikanen hebben meer vertrouwen in financiële coöperaties

Het verschil tussen het vertrouwen in coöperatieve financiële initiatieven en de banken is bij de Amerikaanse bevolking dit jaar gevoelig toegenomen. Dat is de conclusie van een rapport van de American Customer Satisfaction Index (ACSI). Daarbij wordt opgemerkt dat het vertrouwen in de coöperatieven op dit ogenblik een score haalt van 87 punten op een totaal van honderd. Dat betekent een stijging met bijna 9 procent tegenover hetzelfde tijdstip. Daarentegen daalde het vertrouwen in de banken met 1,3 procent tot 75 punten.

Bij de vier grote Amerikaanse banken bleef het vertrouwen in Wells Fargo voor het derde jaar op rij status-quo op 73 punten. Citigroep liet echter een stijging met 6 procent optekenen en komt nu ook op 73 punten. JP Morgan Chase liet een stijging met 4,5 procent tot 70 punten optekenen. Bank of America bleef status-quo op 68 punten. Bij de kleine banken werd weliswaar een terugval met 1 procent opgetekend, maar met een score van 79 punten scoren zij op het gebied van vertrouwen gevoelig beter dan de grote banken.

De tevredenheid met aanbieders van levensverzekeringen bleef status-quo op 80 punten, waarbij de kleine aanbieders hun score van 81 punten naar 82 punten opdreven. Daarna volgt Northwestern Mutual met een stijging van 80 punten naar 81 punten, gevolgd door New York Life en Prudential, die elk een stijging met 3 procent tot respectievelijk 80 punten en 79 punten. MetLife daalde daarentegen van 78 punten naar 77 punten. Bij schadeverzekeraars werd een stijging met 3,8 procent opgetekend tot een historisch record van 83 procent, vooral te danken aan de kleinere aanbieders.

Bij de ziekteverzekeraars werd daarentegen een daling met 1 punt tot 72 punten.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home