Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, December 22, 2011

Canada hoopt op exploraties zeldzame aardmetalen

De Canadese economie hoopt in belangrijke mate te kunnen profiteren van de beslissing van de Chinese overheid om de export van zeldzame aardmetalen, die onder meer gebruikt worden in hightech-gadgets, gevoelig terug te schroeven. Canada hoopt in zijn ondergrond belangrijke voorraden zeldzame aardmetalen te hebben. Volgens de Quebec Mining Association is al een belangrijke groep jonge mijnbedrijven gestart met exploraties. De federatie denkt dat Canada zou kunnen starten met de uitvoer van de producten.

"China produceert op dit ogenblik bijna 95 procent van de zeldzame aardmetalen die worden gebruikt in mobiele telefoons, hybride wagens, windturbines, televisie, mp3-spelers, computers en een brede reeks andere toestellen," voert het persbureau AFP aan. "De beslissing van China om de export gevoelig terug te schroeven heeft wereldwijd een zoektocht naar nieuwe vindplaatsen van de zeldzame aardmetalen op gang gebracht. Iedereen is gestart met een zoektocht naar de aardmetalen." Ook Australië en de Verenigde Staten hopen producent van zeldzame aardmetalen te kunnen worden.

"Het gaat om een totaal nieuwe sector, wat de nodige problemen kan opleveren," voert Michel Jebrak, specialist minerale grondstoffen aan de University of Quebec, aan. "De sector is de jongste jaren geëxplodeerd, maar kan even snel opnieuw instorten." Inmiddels zouden er tientallen exploratie-projecten zijn opgestart. Eén vierde van die sites bevindt zich in Canada. De voorraad aardmetalen in de aardkorst is groot genoeg, maar die sites zijn zeer versnipperd en omvatten zelden economisch exploiteerbare concentraties.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home